Runderstoofpotje

Runderstoofpotje

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • 150 gram sjalotjes
  • 1 winterwortel
  • 1 paprika
  • 200 gram champignons
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 250 ml rode wijn
  • dl runderbouillon
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • peper & zout

Instructies

  • Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in dobbelstenen.
  • Pel de sjalotjes en halveer ze.
  • Schil de winterwortel en snijd in plakjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
  • Borstel de champignons schoon; halveer de grote champignons, kleine kun je heel laten.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de spekjes uit. 
  • Schep ze daarna uit de pan.
  • Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin. 
  • Voeg dan de sjalotjes en winterpeen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Bestrooi met bloem, voeg peper en zout naar smaak toe en voeg daarna de spekjes, tijm, rozemarijn, wijn en bouillon toe.
  • Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2-2½ uur gaar. 
  • Voeg 20 minuten voor tijd de paprika en champignons toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

smaakt heerlijk met aardappelpuree en in roomboter gestoofde haricot verts met gebakken spekjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees