Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram runderlappen
- 150 gram sjalotjes
- 1 winterwortel
- 1 paprika
- 200 gram champignons
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 250 ml rode wijn
- 1½ dl runderbouillon
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) bloem
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- peper & zout
Instructies
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in dobbelstenen.
- Pel de sjalotjes en halveer ze.
- Schil de winterwortel en snijd in plakjes.
- Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
- Borstel de champignons schoon; halveer de grote champignons, kleine kun je heel laten.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de spekjes uit.
- Schep ze daarna uit de pan.
- Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin.
- Voeg dan de sjalotjes en winterpeen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Bestrooi met bloem, voeg peper en zout naar smaak toe en voeg daarna de spekjes, tijm, rozemarijn, wijn en bouillon toe.
- Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2-2½ uur gaar.
- Voeg 20 minuten voor tijd de paprika en champignons toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
smaakt heerlijk met aardappelpuree en in roomboter gestoofde haricot verts met gebakken spekjes