Rundvlees in rode wijn-saus

Rundvlees in rode wijn-saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg hacheevlees
  • 15 gram boter
  • 2 kleine ui gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 400 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • peper & zout

Ook nodig:

Instructies

  • Braad het hacheevlees aan alle kanten bruin en leg het in de ingevette slowcooker.
  • Smelt de boter in de pan waarin het vlees is aangebraden en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook toe en roerbak dit 1 minuut.
  • Voeg de bloem toe en roer dit ong 2 minuten goed door elkaar.
  • Voeg de wijn en bouillon toe, samen met de tomatenpuree en roer dit glad.
  • Laat dit op hoog vuur even indikken en giet de saus daarna over het vlees.
  • 7-8 uur op laag.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met aardappelpuree en rode kool!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slowcooker / Vlees