Saagwalla dal

Porties: 6 -8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 170 gram gele spliterwten of moong dal
  • 2 eetlepel(s) geklaarde boter
  • 1 grote ui in dunne ringen gesneden
  • 1 verse groene chilipeper in de lengte in plakjes gesneden, van zaad ontdaan

voor een zachtere smaak

  • 2 kaneelstokjes elk 5 cm lang en in 2-3 stukjes gebroken
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel garam masala
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 rijpe tomaten ontveld en in stukjes gesneden
  • 5 ¾ dl warm water
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel zwart mosterdzaad
  • 2-3 tenen knoflook gepeld en gesnipperd
  • 1-2 gedroogde rode chilipepers grof gesneden
  • 100 gram diepvriesspinazie ontdooid en fijngesneden

Instructies

  • Was de spliterwten en laat ze 1 1/2-2 uur weken; giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter in een gietijzeren pan (of een pen met anti-aanbaklaag).
  • Fruit op half vuur de uiringen samen met de groene chilipeper en de kaneel tot de ui goudbruin is (6-8 minuten). Voeg de kurkuma en de garam masala al roerend toe.
  • Voeg de peulvruchten, het chilipoeder en het zout toe en roerbak 8-10 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en tomaat toe en laat al roerend 3-4 minuten koken. Voeg het water toe, breng het aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de peulvruchten 30-35 minuten sudderen; roer af en toe.
  • Verhit de olie op half vuur en bak de mosterdzaadjes tot ze beginnen te
  • springen.
  • Voeg de knoflooksnippers toe en laat ze lichtbruin worden.
  • Voeg de rode chilipepers en de spinazie toe, schep om, doe het deksel op de
  • pan en laat alles 5 minuten zacht koken.
  • Doe het spinaziemengsel bij de peulvruchten, leg het deksel op de pan en laat
  • alles op laag vuur pruttelen. Roer af en toe.
  • Neem na 10 minuten de pan van het vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch