Sajoer Bajem Djagoeng

gekruiden spinazie met jonge mais
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram verse spinazie
  • 1 liter water
  • 4 jonge maïskolven
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel(s) sterk trassiwater
  • 1 grote ui in schijfjes
  • 1 rode lombok in partjes
  • 5 kemiries fijngestampt

Instructies

  • Was de spinazie goed schoon en laat ze uitlekken.
  • Ontdoe de maïs van de bladeren en haren.
  • Snijd ze overlangs en daarna in drieën.
  • Vermeng de kruiden en het trassiwater.
  • Doe dit dan in het water en breng daarin de spinazie aan de kook.
  • Dan de maïs toevoegen en ca. 30 min. zacht door laten koken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch