Sajoer goelai Boontjes

Gekruiden boontjes met vleeskrabbetjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram vleeskrabbetjes
  • 500 gram boontjes in stukjes
  • 2 kopjes dikke santen
  • 2 eetlepel(s) rijstebloem
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 blaadjes salam
  • 1 spriet sereh

Instructies

  • Kook de krabbetjes in ruim water even op en haal ze eruit.
  • In de overgebleven bouillon kookt men de boontjes bijna gaar.
  • Vermeng de kruiden met de rijstebloem, sereh en de salam.
  • Kook dit met 1 kopje santen en het vlees verder op.
  • Als laatste de boontjes en de rest van de santen erbij en op een klein vuur gaarkoken.
  • Laat de boontjes niet te zacht worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eventueel wat bouillon bijvoegen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië