Sajoer goelai Boontjes
Gekruiden boontjes met vleeskrabbetjes
Ingrediënten
- 750 gram vleeskrabbetjes
- 500 gram boontjes in stukjes
- 2 kopjes dikke santen
- 2 eetlepel(s) rijstebloem
- 1 grote ui fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel koenjit
- 2 blaadjes salam
- 1 spriet sereh
Instructies
- Kook de krabbetjes in ruim water even op en haal ze eruit.
- In de overgebleven bouillon kookt men de boontjes bijna gaar.
- Vermeng de kruiden met de rijstebloem, sereh en de salam.
- Kook dit met 1 kopje santen en het vlees verder op.
- Als laatste de boontjes en de rest van de santen erbij en op een klein vuur gaarkoken.
- Laat de boontjes niet te zacht worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel wat bouillon bijvoegen.