Sajoer lombok

gekruiden lombok met vlees, tahoe en tempeh
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram tahoe
  • 50 gram tempeh
  • 50 gram groene lombok
  • 50 gram lombok rawit
  • 50 gram uienblad
  • 50 gram soepvlees
  • 5 rode uien gesnipperd
  • 3 witte uien gesnipperd
  • 1 theelepel trassi
  • ½ theelepel kentjoer
  • 4 rode lomboks
  • 2 eetlepel(s) asemwater
  • 1 kopje santen
  • zout

Instructies

  • Het vlees wordt eerst zacht gekookt.
  • De tahoe, tempeh, groene lombok en uienblad snijdt men in stukjes.
  • De overige kruiden worden in wat olie aangefruit.
  • Voeg hierbij het gekookte vlees met de bouillon, de santen en rest van de ingrediënten.
  • Laat alles nog ca. 15 min. koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is smakelijker als men de tahoe en tempeh eerst in wat olie halfgaar bakt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vlees
Land van herkomst Indonesië