Sajoer lombok
gekruiden lombok met vlees, tahoe en tempeh
Ingrediënten
- 200 gram tahoe
- 50 gram tempeh
- 50 gram groene lombok
- 50 gram lombok rawit
- 50 gram uienblad
- 50 gram soepvlees
- 5 rode uien gesnipperd
- 3 witte uien gesnipperd
- 1 theelepel trassi
- ½ theelepel kentjoer
- 4 rode lomboks
- 2 eetlepel(s) asemwater
- 1 kopje santen
- zout
Instructies
- Het vlees wordt eerst zacht gekookt.
- De tahoe, tempeh, groene lombok en uienblad snijdt men in stukjes.
- De overige kruiden worden in wat olie aangefruit.
- Voeg hierbij het gekookte vlees met de bouillon, de santen en rest van de ingrediënten.
- Laat alles nog ca. 15 min. koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is smakelijker als men de tahoe en tempeh eerst in wat olie halfgaar bakt.