Sajoer tjampoer met wok noedels en gekruide tofu

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 zak Conimex Wok Noedels 250 g
  • Conimex Wok Olie
  • 1 pakje Sofine Tofu reepjes licht gekruid
  • 1 wokgroentepakket 800 g
  • 2 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
  • l groentebouillon poeder of tabletten
  • 3 eetlepel koriander fijngehakte

Instructies

  • Kook de eieren in ruim kokend water 8 minuten.
  • Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofu ca. 3 minuten.
  • Voeg de roerbakgroenten toe en wok deze 2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de boemboe en de bouillon toe.
  • Breng de soep al roerende aan de kook.
  • Laat dit 2 minuten pruttelen.
  • Halveer de eieren.
  • Schep bergjes noedels in 4 grote kommen, schep de soep erop, leg er een half ei bij en strooi de koriander erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er als knapperige smaakmaker Conimex Gebakken Uitjes bij en zet voor een pittig accent Sambal Oelek op tafel om naar eigen smaak toe te voegen.

Variatietip:

Vervang de tofu door kipreepjes of rauwe grote garnalen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch