Salade de pommes de terre van Astrid Veltman

Porties: 25
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 kg. aardappels
  • 250 gram ui
  • ½ bos peterselie
  • ½ bieslook
  • 3 dl. mayonaise
  • 3 dl. crême fraiche
  • 40 gram mosterd
  • peper
  • zout
  • azijn
  • 400 gram uitgebakken kleine stukjes rookspek *

Ook nodig:

Instructies

  • controleer de aardappels op eventuele ongerechtigheden
  • stoom de aardappels in een toomtreef in de steamer beetgaar (ongeveer 6 minuten) en laat ze afkoelen
  • snijd zonodig/desgewenst de aardappelen in plakken
  • meng onderwijl de mayonaise met de crème fraîche; hak de peterselie en snijd de bieslook heel fijn en meng deze samen met de ui en de mosterd door het mengsel
  • op smaak maken met vers gemalen peper, zout en azijn
  • meng de aardappels door de saus en laat de salade
  • in de koelkast – minimaal enige uren intrekken
  • schep, desgewenst, de spekjes door/over de salade
  • serveer deze vervolgens direkt

Notities / Tips / Wijnadvies

* het toevoegen van uitgebakken spekjes is een extra en dus beslist niet noodzakelijk controleer de gaarheid; laat ze zonodig nog langer stomen kleine krielaardappelen kunnen ook in het geheel in de salade worden verwerkt .
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade