Salade de pommes de terre van Astrid Veltman
Ingrediënten
Ook nodig:
- office-mesje
- groentesnijmachine
- stoomtreef
- hoge druk steamer
- snijplank
- koksmes
- garde
- mengkom
- gastronormbak (groot)
Instructies
- controleer de aardappels op eventuele ongerechtigheden
- stoom de aardappels in een toomtreef in de steamer beetgaar (ongeveer 6 minuten) en laat ze afkoelen
- snijd zonodig/desgewenst de aardappelen in plakken
- meng onderwijl de mayonaise met de crème fraîche; hak de peterselie en snijd de bieslook heel fijn en meng deze samen met de ui en de mosterd door het mengsel
- op smaak maken met vers gemalen peper, zout en azijn
- meng de aardappels door de saus en laat de salade
- in de koelkast – minimaal enige uren intrekken
- schep, desgewenst, de spekjes door/over de salade
- serveer deze vervolgens direkt
Notities / Tips / Wijnadvies
* het toevoegen van uitgebakken spekjes is een extra en dus beslist niet noodzakelijk controleer de gaarheid; laat ze zonodig nog langer stomen kleine krielaardappelen kunnen ook in het geheel in de salade worden verwerkt .