Salade Méditerranée

 

Salade Méditerranée

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • ¼ komkommer
  • ¼ rode paprika
  • ¼ prei
  • 100 g belegen Goudse kaas
  • 1 sinaasappel
  • ¼ krop Icebergsla
  • ½ deciliter yoghurt
  • ½ deciliter sour cream
  • zout peper
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 teentje knoflook
  • 1 augurken

Instructies

  • Snijd de avocado in de lengte door en neem de helften van elkaar.
  • Verwijder de pit en trek de schil voorzichtig van de avocado.
  • Snijd de avocado in plakjes.
  • Schil de komkommer en snijd deze eveneens in plakjes.
  • Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Was de prei, snijd hem in dunne ringen en was deze nogmaals.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Was en droog de sla en scheur deze in stukjes.
  • Vermeng voor het sausje de yoghurt met sour cream, zout, peper, paprikapoeder en dille.
  • Pers het teentje knoflook er in uit en roer er de fijngesneden augurk door.
  • Schep het sausje door de overige ingrediënten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef de salade als zomers lunchgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Salade
Land van herkomst Mediterraan / Nederland