Salade met appel en sinaasappel

Salade met appel en sinaasappel

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 stevige appel Elstar,
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • ¼ theelepel tijm
  • ¼ eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels notenolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • 100 gr sla melange
  • 22½ gr walnoten

Instructies

Voorbereiden:

  • ½ Sinaasappel schoonboenen en oranje schil er dun afraspen.
  • 1 Sinaasappel dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Sap dat hierbij uit sinaasappels loopt opvangen.
  • Andere sinaasappel uitpersen.
  • Appel schillen en in 12 partjes snijden.
  • In pan sinaasappelsap met wijn,sinaasappelschil,tijm en honing aan de kook brengen.
  • Appelpartjes toevoegen en in 3 minuten tegen de kook aan net aan beetgaar laten worden.
  • Met schuimspaan appelpartjes in vergiet scheppen.
  • Laten uitlekken en afkoelen.
  • Vocht op hoog vuur nog 5 minuten inkoken.
  • Laten afkoelen.
  • Notenolie erdoor kloppen.
  • Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • Met dunschiller bleekselderijstengel schillen.
  • Stengels in dunne plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.

Bereiden:

  • Slamelange in grote slaschaal doen.
  • Bleekselderij, bosui en helft van dressing erdoor scheppen.
  • Sinaasappel- en appelpartjes erop leggen.
  • Garneren met walnoten.
  • Rest van dressing erover sprenkelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Lunch / Noten / Salade