Salade met appel en sinaasappel
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 stevige appel Elstar,
- 3 eetlepels droge witte wijn
- ¼ theelepel tijm
- ¼ eetlepel vloeibare honing
- 2 eetlepels notenolie
- zout
- versgemalen peper
- 1 stengel bleekselderij
- 2 bosuitjes
- 100 gr sla melange
- 22½ gr walnoten
Instructies
Voorbereiden:
- ½ Sinaasappel schoonboenen en oranje schil er dun afraspen.
- 1 Sinaasappel dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden.
- Sap dat hierbij uit sinaasappels loopt opvangen.
- Andere sinaasappel uitpersen.
- Appel schillen en in 12 partjes snijden.
- In pan sinaasappelsap met wijn,sinaasappelschil,tijm en honing aan de kook brengen.
- Appelpartjes toevoegen en in 3 minuten tegen de kook aan net aan beetgaar laten worden.
- Met schuimspaan appelpartjes in vergiet scheppen.
- Laten uitlekken en afkoelen.
- Vocht op hoog vuur nog 5 minuten inkoken.
- Laten afkoelen.
- Notenolie erdoor kloppen.
- Dressing op smaak brengen met zout en peper.
- Met dunschiller bleekselderijstengel schillen.
- Stengels in dunne plakjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Bereiden:
- Slamelange in grote slaschaal doen.
- Bleekselderij, bosui en helft van dressing erdoor scheppen.
- Sinaasappel- en appelpartjes erop leggen.
- Garneren met walnoten.
- Rest van dressing erover sprenkelen.