Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets
- 4 plakken oudewijvenkoek pak à 400 g
- 50 g boter
- ½ eetlepel(s) frambozenazijn
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 zak veldslamelange of jonge bladsla / 100 g
Instructies
- Vel van eendenborstfilets kruislings insnijden en vlees op kamertemperatuur laten komen.
- Plakken koek in broodrooster in 2-3 minuten goudbruin roosteren.
- Plakken in blokjes van 1 cm snijden en verder laten afkoelen (pas dan worden ze krokant).
- In koekenpan boter verhitten en filets op matig vuur 4-5 minuten aan velzijde bakken.
- Filets omdraaien en nog 3-4 minuten bakken, tot vlees rosé is.
- Eendenborstfilets op snijplank leggen en 1 minuut laten rusten.
- In schaal dressing kloppen van azijn, olie, en zout en peper naar smaak.
- Sla luchtig door dressing mengen.
- Vel van filets snijden en vlees schuin in plakjes snijden.
- Bestrooien met zout en peper.
- Sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden verdelen.