Salade met Hollandse garnalen en gerookte zalm

De combinatie van Hollandse garnalen en gerookte zalmfilet blijft een klassieker, maar dat is ook niet zo vreemd. Het geeft een heerlijke smaaksensatie, die zowel geschikt is voor een heerlijke lunch als een uitgebreid diner.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g garnalen
  • 100 g zalm
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 ei
  • 2 tomaten
  • ½ ui
  • ½ citroen
  • 1 tl mosterd
  • snufje peper
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Kook het ei zo'n 7-8 minuten tot het eigeel gestold is.
  • Pers in de tussentijd een halve citroen uit en voeg bij het citroensap wat peper, de mosterd en de olijfolie.
  • Mix het geheel goed tot er een gladde dressing ontstaat.
  • Snij daarna de halve ui en de tomaten in blokjes en de zalm in reepjes.
  • Doe de gemende sla in een kom en voeg de ui en tomaat hierbij.
  • Meng het geheel goed door.
  • Snij daarna het gekookte ei in plakjes en voeg dit samen met de gerookte zalm en de Hollandse garnalen toe aan de salade.
  • Maak de salade af door de dressing eroverheen te sprenkelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Weetje
Garnalen bevatten veel antioxidanten en mineralen, en zijn net als onder andere olijven en avocado’s heel goed voor je huid en haar.

Voedingswaarden

Calories: 545 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 48 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm