Salade piémontaise

Salade piémontaise

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram stevige tomaten
  • 600 gram aardappels vastkokende
  • 3 st eieren
  • 8 st augurken
  • 150 ml mayonaise
  • 200 gram ham in blokjes gesneden

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar.
  • Laat ze wat afkoelen en verwijder dan de schil.
  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Kook de eieren ong. 10 minuten.
  • Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  • Ontvel de tomaten door ze aan de onderzijde kruislings in te snijden en ze een minuutje in heet water te dompelen.
  • Haal de tomaten uit het water en spoel ze koud.
  • Haal daarna het velletje eraf.
  • Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Snijd de augurken in blokjes en doe ze ook in de kom.
  • Doe de hamblokjes in de kom.
  • Snijd de eieren in stukjes en doe ook in de kom.
  • Snijd de aardappelen in blokjes en doe deze ook in de kom.
  • Roer de mayonaise er voorzichtig door zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Zet de kom minimaal één uur in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Voorgerechten