Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram stevige tomaten
- 600 gram aardappels vastkokende
- 3 st eieren
- 8 st augurken
- 150 ml mayonaise
- 200 gram ham in blokjes gesneden
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar.
- Laat ze wat afkoelen en verwijder dan de schil.
- Snijd de aardappelen in blokjes.
- Kook de eieren ong. 10 minuten.
- Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en pel ze.
- Ontvel de tomaten door ze aan de onderzijde kruislings in te snijden en ze een minuutje in heet water te dompelen.
- Haal de tomaten uit het water en spoel ze koud.
- Haal daarna het velletje eraf.
- Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
- Snijd de augurken in blokjes en doe ze ook in de kom.
- Doe de hamblokjes in de kom.
- Snijd de eieren in stukjes en doe ook in de kom.
- Snijd de aardappelen in blokjes en doe deze ook in de kom.
- Roer de mayonaise er voorzichtig door zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Zet de kom minimaal één uur in de koelkast.