Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram aardappels in blokjes gesneden
- 16 asperges geschild
- 100 gram erwten
- 3 eetlepels mayonaise
- 100 ml crème fraîche
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt
- 2 augurken in blokjes gesneden
- Optioneel:
- waterkers
- 4 eieren
Instructies
- Stoom de aardappelblokjes in een stoomovenpan met gaatjes.
- Stoom de asperges beetgaar op het automatische programma.
- Stoom de doperwten gedurende 2 minuten op 100 °C.
- Maak een salade van de gestoomde aardappels, doperwten, crème fraîche, bieslook en augurk.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de asperges in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm.
- Bekleed stekers of ringen met de halve asperges om en om.
- Schep de salade in het midden en druk stevig aan.
- Laat de kleine salades opstijven in de koelkast.
- Serveer met een zacht gestoomd eitje (6 minuten) en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze salade is ook makkelijk te maken voor een lunch of bij een BBQ. Serveer er dan bijvoorbeeld de gemarineerde asperges bij