Salade van komkommer, geitenkaas en tomaten met balsamicodressing
Equipment
Ingrediënten
- 4 tomaten in plakjes gesneden
- 1 komkommer in plakjes gesneden
- 150 gram geitenkaas verkruimeld
- 240 ml balsamico azijn
- 2 el bruine suiker
- 1 el soja saus
- 1 el olijfolie
Instructies
- Meng in een steelpan de balsamico azijn, bruine suiker en soja saus en breng dit aan de kook.
- Zodra het mengsel kookt verlaagt u het vuur en laat u het mengsel tot een stroopachtige substantie sudderen, dit zal circa 20 minuten duren.
- Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
- Verdeel terwijl de dressing afkoelt verdeelt u de gesneden tomaten en komkommer over de porties.
- Bestrooi elke portie met de verkruimelde geitenkaas en besprenkel elke portie met een ¼ eetlepel olijfolie.
- Zodra de dressing voldoende is afgekoeld verdeelt u ook de balsamicodressing over de porties van deze heerlijke en gezonde salade voordat u deze serveert