Gemberachtige Paksoi en Rettichsalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 struikjes paksoi
  • 1 stuk rettich ongeveer 8 cm
  • 2 sweet bites oranje minipaprika’s
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel gembersiroop uit pot gemberbolletjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Was en droog de Shanghai paksoi grondig.
  • Snijd de blaadjes van de stengels en snijd de stengels vervolgens in dunne plakjes.
  • Schil de rettich en snijd deze in piepkleine blokjes.
  • Maak de sweet bites schoon en snijd ze in flinterdunne reepjes.
  • Hak de gember fijn.
  • Klop in een kom de dressing van gembersiroop, citroensap, roerbakolie, en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de plakjes paksoi, rettich, sweet bite en gember door de dressing.
  • Laat dit bij voorkeur zo’n 15 minuten marineren.
  • Rangschik de paksoiblaadjes op de bordjes en schep de salade in het midden.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés
Opmerking: Als alternatief voor rettich kun je flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel gebruiken.
.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch