Gemberachtige Paksoi en Rettichsalade
Ingrediënten
Instructies
- Was en droog de Shanghai paksoi grondig.
- Snijd de blaadjes van de stengels en snijd de stengels vervolgens in dunne plakjes.
- Schil de rettich en snijd deze in piepkleine blokjes.
- Maak de sweet bites schoon en snijd ze in flinterdunne reepjes.
- Hak de gember fijn.
- Klop in een kom de dressing van gembersiroop, citroensap, roerbakolie, en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de plakjes paksoi, rettich, sweet bite en gember door de dressing.
- Laat dit bij voorkeur zo’n 15 minuten marineren.
- Rangschik de paksoiblaadjes op de bordjes en schep de salade in het midden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés
Opmerking: Als alternatief voor rettich kun je flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel gebruiken.
.