Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 100 ml medium sherry
  • Azijn naar smaak
  • Honing naar smaak
  • 1 theelepel mosterd

Voor de salade:

  • 1 zak gemengde sla
  • 2 rijpe handperen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram Cabrales verkruimeld (Spaanse blauwschimmelkaas)
  • 8 plakjes bacon krokant gebakken en vier plakjes in kleine stukjes gebroken

Instructies

  • verwarm de sherry in een sauspan en laat een beetje inkoken.
  • Voeg azijn en honing naar smaak toe en meng goed.
  • Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper.

Voor het serveren:

  • Gebruik bijvoorbeeld een glaasje of Martini-coupe.
  • Leg onderin de coupe een klein beetje gemengde sla en daar bovenop wat stukjes peer.
  • Verdeel de verkruimelde Cabrales eroverheen en giet er een beetje van de lauwwarme dressing over.
  • Bestrooi met de verkruimelde stukjes bacon.
  • Leg een plakje krokant gebakken bacon op de rand van het glas als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de salade direct als smakelijke Spaanse tapa genaamd “Ensalada de Cabrales con Salsa de Jerez” (Salade van Cabrales met Sherry dressing).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Salade