Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de dressing:
- 100 ml medium sherry
- Azijn naar smaak
- Honing naar smaak
- 1 theelepel mosterd
Voor de salade:
- 1 zak gemengde sla
- 2 rijpe handperen geschild en in kleine stukjes gesneden
- 150 gram Cabrales verkruimeld (Spaanse blauwschimmelkaas)
- 8 plakjes bacon krokant gebakken en vier plakjes in kleine stukjes gebroken
Instructies
- verwarm de sherry in een sauspan en laat een beetje inkoken.
- Voeg azijn en honing naar smaak toe en meng goed.
- Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper.
Voor het serveren:
- Gebruik bijvoorbeeld een glaasje of Martini-coupe.
- Leg onderin de coupe een klein beetje gemengde sla en daar bovenop wat stukjes peer.
- Verdeel de verkruimelde Cabrales eroverheen en giet er een beetje van de lauwwarme dressing over.
- Bestrooi met de verkruimelde stukjes bacon.
- Leg een plakje krokant gebakken bacon op de rand van het glas als garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de salade direct als smakelijke Spaanse tapa genaamd “Ensalada de Cabrales con Salsa de Jerez” (Salade van Cabrales met Sherry dressing).