Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 tomaten
- 5 eieren
- 1 blikje tonijn
- 1 sjalot
- basilicum
- bieslook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
- zout
Instructies
- Doe de boodschappen en zet alles klaar.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Spoel deze af met koud water.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pel de eieren en snijd deze in blokjes en doe deze bij de tomatenblokjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel in niet al te kleine stukjes.
- Snijd de bieslook en de basilicum fijn.
- Snipper het sjalotje en voeg de azijn en olie toe.
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast voor het serveren.
- Proef voor het serveren en breng op smaak met wat zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept is heel goed te combineren met de tomaat, gevuld met een salade van Macedonische groenten.