Sambal Goreng ati patjoel

gekruiden lever
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runderlever
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 spriet sereh
  • 1 theelepel laos
  • 3 kemiries fijngestampt
  • ½ theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 kopje santen
  • 2 fijngesneden rode lomboks
  • ½ kopje asemwater
  • zout
  • 1 stukje trassi

Instructies

  • Fruit in wat olie de knoflook, trassi, ui, lombok, kemiries, laos, suiker en de sereh.
  • Doe er dan de blokjes lever bij en bak deze goed aan.
  • Dan het asemwater en als laatste de santen.
  • Laat op een klein vuur indikken.
  • Serveer bij witte rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië