Sambal Goreng Bami 1

gekruiden varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 theelepel djahé
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Instructies

  • Wrijf het gesneden varkensvlees in met zout, peper, nootmuskaat en de ketjap.
  • Laat dit even intrekken.
  • Fruit dan in olie de trassi, uien, knoflook, sambal en djahé.
  • Doe er dan de stukjes vlees in en laat het goed bruin worden.
  • 1 Kopje water toevoegen en alles ca. 30 min. laten sudderen zodat er een ingedikte massa overblijft.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië