Sambal Goreng hati

gekruide lever
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram vlees elke soort
  • 3 eetlepel(s) uien gesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel javaanse suiker
  • 1 spriet sereh
  • 1 salamblaadje
  • santen
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 dl asemwater
  • zout

Instructies

  • Snijd de lever in blokjes van 2 cm.
  • Bak het op in hete olie.
  • Wrijf intussen uien, knoflook, sambal, trassi, laos, suiker en zout tot een brij.
  • Voeg als de lever ca. 5 min. gebakken heeft, deze kruiden bij de lever en braad ze mee.
  • Doe er dan het asemwater, santen, sereh, djeroek poeroet en salam bij.
  • Laat alles samen 5 à 6 min. zachtjes stoven (niet te lang anders wordt de lever hard).

Magnetron:

  • Voor deze sambal geen runderlever gebruiken.
  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
  • Roer de blokjes lever erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Voeg de fijngewreven massa toe en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Roer de rest van de ingrediënten erdoor en laat alles onafgedekt in 6 à 10 min. op 50% gaar worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Indonesië