Sambal Goreng hati
gekruide lever
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de lever in blokjes van 2 cm.
- Bak het op in hete olie.
- Wrijf intussen uien, knoflook, sambal, trassi, laos, suiker en zout tot een brij.
- Voeg als de lever ca. 5 min. gebakken heeft, deze kruiden bij de lever en braad ze mee.
- Doe er dan het asemwater, santen, sereh, djeroek poeroet en salam bij.
- Laat alles samen 5 à 6 min. zachtjes stoven (niet te lang anders wordt de lever hard).
Magnetron:
- Voor deze sambal geen runderlever gebruiken.
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
- Roer de blokjes lever erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Voeg de fijngewreven massa toe en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Roer de rest van de ingrediënten erdoor en laat alles onafgedekt in 6 à 10 min. op 50% gaar worden.