Sambal Goreng Kering Dengdeng

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram dengdeng
  • 5 rode uien gesnipperd
  • 3 witte uien gesnipperd
  • 2 lomboks fijngesneden
  • 2 schijfjes laos
  • ¼ theelepel suiker
  • 1 stukje trassi
  • zout
  • asemwater

Instructies

  • De dengdeng in kleine korte reepjes snijden en in olie krokant bakken.
  • De uien, lomboks en laos apartfruiten.
  • Neem nu een schone wadjan en verhit 1 eetlepel olie en doe hierin de suiker, asemwater entrassi.
  • Als het droog begint te worden, doet men de gebraden dengdeng en gefruite kruiden erbij.
  • Wees voorzichtig, opdat het niet aanbrandt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië