Sambal goreng kol
Ingrediënten
- 2 grote gesnipperde uien
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 11/2 theelepel sambal trassie
- 300 gram groene savooie-, spits- of Chinese kool in smalle reepjes
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 spriet sereh citroengras
- 1 daoen salam Indonesische laurierblad
- 2 dl dunne kokosmelk
Instructies
- Wrijf de uien, de knoflook en de sambal in een vijzel tot een pasta.
- U kunt hiervoor natuurlijk ook een elektrische keukenmachine gebruiken.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de pasta hierin 2 minuten.
- Doe dan de kool erbij en ga door met omscheppen tot de kool zacht is geworden.
- Voeg de laos, de suiker, de spriet citroengras, het laurierblad en de
- kokosmelk toe en laat alles aan de kook komen.
- Schep het enkele malen goed om.
- Temper het vuur en laat het gerecht 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Proef de saus en voeg eventueel nog wat smaakmakers toe.
- Verwijder vlak voor het opdienen de spriet citroengras en het salamblad.