Sambal goreng kol

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote gesnipperde uien
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 11/2 theelepel sambal trassie
  • 300 gram groene savooie-, spits- of Chinese kool in smalle reepjes
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 spriet sereh citroengras
  • 1 daoen salam Indonesische laurierblad
  • 2 dl dunne kokosmelk

Instructies

  • Wrijf de uien, de knoflook en de sambal in een vijzel tot een pasta.
  • U kunt hiervoor natuurlijk ook een elektrische keukenmachine gebruiken.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de pasta hierin 2 minuten.
  • Doe dan de kool erbij en ga door met omscheppen tot de kool zacht is geworden.
  • Voeg de laos, de suiker, de spriet citroengras, het laurierblad en de
  • kokosmelk toe en laat alles aan de kook komen.
  • Schep het enkele malen goed om.
  • Temper het vuur en laat het gerecht 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Proef de saus en voeg eventueel nog wat smaakmakers toe.
  • Verwijder vlak voor het opdienen de spriet citroengras en het salamblad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië