Sambal Goreng kool 2
gekruiden kool
Ingrediënten
- 1 fijngesneden kool
- 100 gram garnalen
- 200 gram vleespoelet
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 blaadjes salam
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahé
- 1½ theelepel sambal oelek
- 2 blokjes goudbouillon
- 4 kemiries fijngestampt
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel koenjit
- 1½ kopje water
- 6 eetlepel(s) olie
Instructies
- Trek bouillon van de poelet.
- Fruit in de olie dan de poelet, ui, knoflook, sambal, laos, djah), kemirie en salam.
- Voeg de bouillon en blokjes toe.
- Daarna water, suiker, koenjit en kool toevoegen.
- Hierbij kan men nog 4 hard gekookte eieren in stukjes en wat paprikapoeder bij doen.
- De kool niet helemaal gaar laten worden (moet knappend blijven).