Sambal Goreng kool 2

gekruiden kool
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden kool
  • 100 gram garnalen
  • 200 gram vleespoelet
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 blaadjes salam
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djahé
  • theelepel sambal oelek
  • 2 blokjes goudbouillon
  • 4 kemiries fijngestampt
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel koenjit
  • kopje water
  • 6 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Trek bouillon van de poelet.
  • Fruit in de olie dan de poelet, ui, knoflook, sambal, laos, djah), kemirie en salam.
  • Voeg de bouillon en blokjes toe.
  • Daarna water, suiker, koenjit en kool toevoegen.
  • Hierbij kan men nog 4 hard gekookte eieren in stukjes en wat paprikapoeder bij doen.
  • De kool niet helemaal gaar laten worden (moet knappend blijven).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië