Sambal Goreng Oedang

gekruide gernalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram garnalen
  • 5 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel laos
  • ½ theelepel trassi
  • ½ kopje santen
  • asemwater
  • fijngehakt

Instructies

  • De garnalen worden gepeld en met zout ingewreven.
  • Fruit in wat olie de fijn gewreven uien, knoflook, laos en trassi.
  • Doe er daarna de garnalen, asemwater en santen bij.
  • Laat de massa doorkoken tot de saus dik wordt en de olie eruit komt.
  • Voor de smaak kan men er een blaadje djeroek poeroet bij doen.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
  • Voeg de garnalen toe
  • Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2-3 min. op 100%. en verwarm alles onafgedekt 2 min. op 100%.
  • Roer het asemwater en santen erdoor en laat alles afgedekt in 2-3 min. op 100% warm worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië