Sambal Goreng Oedang
gekruide gernalen
Ingrediënten
- 150 gram garnalen
- 5 uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 theelepel laos
- ½ theelepel trassi
- ½ kopje santen
- asemwater
- fijngehakt
Instructies
- De garnalen worden gepeld en met zout ingewreven.
- Fruit in wat olie de fijn gewreven uien, knoflook, laos en trassi.
- Doe er daarna de garnalen, asemwater en santen bij.
- Laat de massa doorkoken tot de saus dik wordt en de olie eruit komt.
- Voor de smaak kan men er een blaadje djeroek poeroet bij doen.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
- Voeg de garnalen toe
- Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2-3 min. op 100%. en verwarm alles onafgedekt 2 min. op 100%.
- Roer het asemwater en santen erdoor en laat alles afgedekt in 2-3 min. op 100% warm worden.