Sambal Goreng petis

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram petis
  • 3 fijngesneden rode uien
  • 3 fijngesneden witte uien
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 dl santen
  • 50 gram lombok rawit
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 blaadjes salam

Kruiden:

  • 2 schijfjes laos
  • 2 rode lomboks
  • 2 groene lomboks
  • zout

Instructies

  • Maak de onder kruiden vermelde ingrediënten heel fijn en fruit ze samen met de fijngesneden uien in de olie bruin.
  • Doe hierbij de santen, salam, koenjit, lombok rawit en de met water aangelengde petis.
  • Laat het geheel zolang koken, tot de olie boven komt drijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië