Sambal Goreng snijboon

gekruide snijbonen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram gehakt
  • 100 gram garnalen gepelde
  • 250 gram snijbonen verse
  • 3 kemiries
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 kopje santen
  • 1 stukje trassi
  • 1 theelepel ketoembar
  • peper
  • melk
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Fruit in wat olie de fijngesneden ui en knoflook, de trassi en fijngestampte kemirie totdat de uien bruin zijn.
  • Voeg dan het gehakt toe en roer regelmatig om tot het gehakt korrelig en bruin is.
  • Doe de garnalen erbij, maak naar smaak af met de overige kruiden.
  • Als laatste op een klein vuur de snijbonen en de santen(melk) erbij.
  • Laat de snijbonen niet helemaal gaar worden vooral als men bliksnijbonen gebruikt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië