Sambal Goreng tauge

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram taugé
  • 1 dikke plak ham 100 gram
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • theelepel sambal oelek
  • 3 ontvelde tomaten
  • 2 eetlepel(s) kokos
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • 2 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Snij de tomaten in blokjes.
  • Was de taugé enkele malen in ruim koud water en verwijder de velletjes.
  • Daarna laten uitlekken.
  • Snij de gekookte ham in smalle repen en daarna in minuscule blokjes.
  • Verhit de olie en fruit de uien goudgeel.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Schep alles enkele malen om en doe dan de sambal en blokjes tomaat erbij.
  • Strooi de kokos er overheen en schep alles weer goed om.
  • Voeg 3 eetlepels water toe en doe hierna de laos, suiker en citroensap erbij.
  • Breng alles onder roeren en omscheppen aan de kook.
  • Laat het koken totdat de blokjes tomaat uit elkaar vallen en het grootste deel van het vocht is ingedampt.
  • Voeg dan de taugé en ham toe.
  • Nog 2 min. alles omscheppen en dan opdienen op een voorverwarmde schaal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië