Sambal goreng telor
Ingrediënten
- 6 eieren hardgekookte en gepelde
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 uitgeperste teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel basterdsuiker bruine
- 2 ontvelde in blokjes verdeelde tomaten
- ½ dl kokosmelk
- 2 theelepel citroensap
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de uien tot ze wat kleur beginnen te krijgen.
- Voeg de knoflook toe.
- Roer alles goed om en doe dan de sambal, laos, suiker, blokjes tomaat en de dunne kokosmelk erbij.
- Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
- Temper het vuur en laat het zachtjes sudderen tot de tomaatblokjes uit elkaar vallen.
- Voeg 1 dl water toe en breng alles onder krachtig roeren aan de kook.
- Temper het vuur en laat het gerecht nog enkele minuten sudderen.
- Voeg citroensap en zout naar smaak toe.
- Halveer de eieren, leg ze op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: U kunt naar smaak nog 1 of 2 eetlepels ketjap benteng manis
(zoete Indonesische sojasaus) aan de saus toevoegen.
Hierdoor krijgt het gerecht nog een iets vollere smaak.
(zoete Indonesische sojasaus) aan de saus toevoegen.
Hierdoor krijgt het gerecht nog een iets vollere smaak.