Sambal goreng telor

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren hardgekookte en gepelde
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 uitgeperste teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel basterdsuiker bruine
  • 2 ontvelde in blokjes verdeelde tomaten
  • ½ dl kokosmelk
  • 2 theelepel citroensap

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de uien tot ze wat kleur beginnen te krijgen.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Roer alles goed om en doe dan de sambal, laos, suiker, blokjes tomaat en de dunne kokosmelk erbij.
  • Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Temper het vuur en laat het zachtjes sudderen tot de tomaatblokjes uit elkaar vallen.
  • Voeg 1 dl water toe en breng alles onder krachtig roeren aan de kook.
  • Temper het vuur en laat het gerecht nog enkele minuten sudderen.
  • Voeg citroensap en zout naar smaak toe.
  • Halveer de eieren, leg ze op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: U kunt naar smaak nog 1 of 2 eetlepels ketjap benteng manis
(zoete Indonesische sojasaus) aan de saus toevoegen.
Hierdoor krijgt het gerecht nog een iets vollere smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië