Sambalkip a la Sandra uit de slowcooker
Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs.
Dit gerecht is voor 6 personen en doe je aan Weight Watchers, is het 5 punten per persoon,
Ingrediënten
- 1 kip in blokjes gesneden
- 400 gram kastanje champignons in grove blokjes gesneden
- 2 ui gesnipperd (200 gram)
- 30 ml ketjap manis
- 30 ml azijn
- 60 ml tomatenketchup
- 30 ml Greensweet syrup gold doe je niet aan WW, gebruik je gewoon honing
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 1 eetlepel(s) sambal manis
- 1 eetlepel(s) sambal badjak
- 100 gram pinda sambal trafasi Faja Lobi
- 1 pakje mix voor kruidige nasi Honig
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
Ook nodig:
Instructies
- Meng alles door elkaar.
- Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
- Zet de slowcooker 3 uur op low.
- Haal na 3 uur het deksel eraf en laat nog een half uurtje op low staan zonder deksel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heb je geen 3 soorten sambal, kies dan gewoon 1 soort die je wel hebt.
Gegeten met 125 gram Aviko opa’s friet uit de airfryer (5 punten extra), 2 eetlepels remia 5% fritessaus (1 punt extra) en sperzieboontjes, gekookt in een kipbouillonblokje (0 punten extra)