Sambalkip a la Sandra uit de slowcooker

Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs. Dit gerecht is voor 6 personen en doe je aan Weight Watchers, is het 5 punten per persoon,
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip in blokjes gesneden
  • 400 gram kastanje champignons in grove blokjes gesneden
  • 2 ui gesnipperd (200 gram)
  • 30 ml ketjap manis
  • 30 ml azijn
  • 60 ml tomatenketchup
  • 30 ml Greensweet syrup gold doe je niet aan WW, gebruik je gewoon honing
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) sambal manis
  • 1 eetlepel(s) sambal badjak
  • 100 gram pinda sambal trafasi Faja Lobi
  • 1 pakje mix voor kruidige nasi Honig
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld

Ook nodig:

Instructies

  • Meng alles door elkaar.
  • Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
  • Zet de slowcooker 3 uur op low.
  • Haal na 3 uur het deksel eraf en laat nog een half uurtje op low staan zonder deksel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heb je geen 3 soorten sambal, kies dan gewoon 1 soort die je wel hebt.
Gegeten met 125 gram Aviko opa’s friet uit de airfryer (5 punten extra), 2 eetlepels remia 5% fritessaus (1 punt extra) en sperzieboontjes, gekookt in een kipbouillonblokje (0 punten extra)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker