Samosas vegetarisch

Een samosa is een gerecht uit de Indiase keuken. Het is een driehoekig gefrituurd gebakje dat als voorgerecht of bijgerecht geserveerd wordt. Het bestaat meestal uit een omhulsel van filodeeg of bladerdeeg, gevuld met een mengsel van aardappelen, ui, erwten, koriander en kikkererwten.. Wikipedia
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4-5 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 250 gram aardappels
  • 75 gram mais uit blik
  • 3 eetlepel(s) doperwten uit blik
  • 50 gram sperziebonen
  • kwart paprika
  • 1 tl kerriepoeder
  • ¼ theelepel komijn
  • ¼ theelepel gember
  • snufje zout en peper

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Kook de aardappels zo goed als gaar.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes.
  • Als de aardappels gekookt zijn, snijd je ze in kleine blokjes.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappeltjes ongeveer 3-4 minuten samen met het kerriepoeder,
  • komijn en gember.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en bak dit nog 3-4 minuten totdat alles redelijk zacht is.
  • Leg 2-3 eetlepels van het groentenmengsel op een bladerdeegvelletje.
  • Vouw alle punten van het bladerdeeg vervolgens naar het midden.
  • Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn.
  • Besmeer de samosa’s met een beetje melk of ei om extra mooi bruin te worden.
  • Zet de samosa’s voor circa 15-18 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch