Samsa / Samosa

Samsa / Samosa

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 GRAM BLOEM
  • 1 EI
  • 500 GRAM SPINAZIE gehakt
  • 1 UI gehakt
  • HANDJE VERSE KORIANDER geknipt

Instructies

  • Mensen in Oezbekistan (eerlijk gezegd Oezbeekse vrouwen) zijn de beste deegmakers, die ik ooit gezien heb. De Oezbeekse keuken kent veel gerechten met deeg, gefrituurd, gekookt en gestoomd, en, zoals dit, in de oven gebakken. Deze samsa’s zijn gevuld met spinazie (in het Oezbeeks: “Kuk Somsa” of groene samsa), maar ze kunnen ook gevuld worden met pompoen of vlees. Een heleboel landen hebben eigenlijk een variant van samsa’s. zoals in de keuken van India, Nepal en Bangladesh “samosa’s” or Libanese “sambosik”.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mensen in Oezbekistan (eerlijk gezegd Oezbeekse vrouwen) zijn de beste deegmakers, die ik ooit gezien heb. De Oezbeekse keuken kent veel gerechten met deeg, gefrituurd, gekookt en gestoomd, en, zoals dit, in de oven gebakken. Deze samsa’s zijn gevuld met spinazie (in het Oezbeeks: “Kuk Somsa” of groene samsa), maar ze kunnen ook gevuld worden met pompoen of vlees. Een heleboel landen hebben eigenlijk een variant van samsa’s. zoals in de keuken van India, Nepal en Bangladesh “samosa’s” or Libanese “sambosik”.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes
Land van herkomst Bangladesh / Nepal / Oezbekistan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch