Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 bakbananen grote rijpe / schillen, door de helft snijden en in de lengte ook doorsnijden
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepel(s) maizena
- 3 eetlepel(s) Greensweet erythritol suiker of gewoon witte suiker
- ½ theelepel zout
- 150 ml 7up of eigen merk / geen light
- 1 zakje Faja Lobi pinda sambal 200 gram (maken volgens aanwijzingen op de verpakking)
- 1 flinke scheut zonnebloemolie
Instructies
- Meng met de garde het zelfrijzend bakmeel, zout, suiker, maizena en sprite met elkaar tot een glad beslag.
- Verhit de olie in een pan.
- Haal de banaan door het beslag, laat een beetje uitlekken en doe in de verhitte olie.
- Bak aan beide kanten goed bruin (ik heb ze per kant ongeveer 3 minuten gedaan).
- Haal de banaan eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Lekker met de pindasaus van Faja Lobi die ik gemaakt heb zoals op de verpakking gemaakt heb, zonder extra toevoegingen dan alleen water.