Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet in blokjes gesneden
- 400 gram kastanje champignons in blokjes gesneden
- 1 ui klein gesnipperd
- 3 eetlepel(s) Greensweet syrup of honing
- 4 eetlepel(s) ketjap medja of manis
- 3 eetlepel(s) witte wijn-azijn
- 4 eetlepel(s) tomatenketchup Heinz
- ½ eetlepel(s) sambal oelek
- ½ eetlepel(s) sambal manis
- ½ eetlepel(s) sambal brandal
- ½ eetlepel(s) Dijon mosterd
- 3 eetlepel(s) pindakaas Calvé
- 1 zakje nasi mix
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 3 eetlepel(s) kokosrasp
- peper
- bloem
- zout
optioneel
- gebakken uitjes voor over het gerecht
Instructies
- Bestrooi de kipfilet blokjes met wat peper, zout en flink wat bloem.
- Meng alles door elkaar (behalve de gebakken uitjes) en laat minimaal 3 uur intrekken (liefst een hele nacht).
- Doe alles, op kamertemperatuur!, 2,5 uur op low in de slowcooker.
- Strooi de gebakken uitjes over de kip.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bami, nasi, rijst, patat, sperzieboontjes, wokgroente, zoetzure komkommer of atjar.