Sannie's Mexicaanse tortilla bakje

Sannie’s Mexicaanse tortilla bakje

voor 4 personen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s of 8 kleine
  • 1 klein zakje ijsberg sla gesneden
  • 500 gram gehakt ik had runder
  • 1 blik chilibonen (400 gram Santa Maria Mexican Style)
  • 200 ml gezeefde tomaat Heinz
  • 1 klein blikje tomatenpuree Heinz
  • 1 zakje taco kruiden of zelf maken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 dessertlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel zoete chilivlokken gerookt
  • 200 gram snoeptomaatjes gehalveerd
  • 1 blikje maïs 300 gram, uitgelekt
  • 1 zakje geraspte oude kaas Ik had Texmex kaas van de Jumbo
  • 1 beker creme fraiche 125 gram
  • scheutje chiliolie

Optioneel:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. vouw de tortilla’s in een ovenvast schaaltje zodat het een bakje wordt.
  • Fruit de ui in de olie even aan en voeg de tomatenpuree toe.
  • Het gehakt erbij doen en rullen, dan alle kruiden, gezeefde tomaat, chilibonen, maïs en tomaat toevoegen en 10 minuutjes onder af en toe roeren op laag vuur laten staan.
  • (Je kunt er ook voor kiezen de maïs en de tomaatjes niet door het gerecht te doen maar apart bij het gerecht te serveren)
  • Doe ondertussen de tortilla bakjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Voeg na 10 minuten de crème fraiche toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Laat nog even 5 minuutjes langzaam pruttelen.
  • Haal de tortillabakjes ui de oven, haal ze uit de ovenvast schaaltjes en zet ze op een bord.
  • Vul de bodem met kaas, dan het gehaktmengsel en maak eventueel af met guacamole, tacosaus en extra geraspte kaas. Leg er lekker wat ijsbergsla bij.
  • Je kunt nu de rand van de bakjes lekker afbreken en eten met je gehakt
————————————————————————————————–
Recept categorieën Tortilla
Land van herkomst Mexico / Nederland