Sannie’s Pasta-Pestotaart uit de slowcooker

Sannie’s Pasta-Pestotaart uit de slowcooker

Sannie’s Pasta-Pestotaart uit de slowcooker

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¾ zak grote pasta pijpen Paccherie, ongekookt!
  • 300 gram speklapjes klein gesneden
  • 1 chorizo of salami worst, 200 gram, klein gesneden
  • 1 blik gepelde tomaat 400 gram (klein gesneden)
  • 1 potje pesto rosso 190 gram
  • 100 ml rode wijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree 70 gram
  • 200 ml crème fraiche
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 pak spinazie fijngehakte Iglo, 750 gram
  • 1 runder bouillonblokje verkruimeld
  • 4 eetlepel(s) panko
  • 1 zakje geraspte pittige (oude)kaas 175 gram

Instructies

  • Smeer over de bodem van de springvorm 6 eetlepels van de gesneden gepelde tomaat uit en verdeel de 4 eetlepels panko eroverheen.
  • Bak de klein gesneden speklapjes zonder boter tot de blokjes goed bruin zijn.
  • Doe de chorizo/salami erbij en bak even kort mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee.
  • Blus af met de rode wijn en laat indikken.
  • Doe de spinazie erbij en laat ontdooien en warm worden.
  • Doe de pesto, de cayennepeper, het verkruimelde bouillonblokje en het restant van de gepelde tomaat erbij en roer goed door elkaar.
  • Doe de crème fraiche erbij en laat nog 10 minuutjes pruttelen (zonder deksel op de pan).
  • Draai het vuur uit en meng een zakje oude geraspte kaas door het gerecht.
  • Vul de pijpen met het mengsel.
  • Zet gevulde pasta pijpen rechtop in de springvorm, zo dicht mogelijk tegen elkaar aan.
  • Leg daar bovenop ook gevulde pastapijpen en smeer er nog wat van het mengsel overheen.
  • Zet de springvorm op een rekje in de slowcooker, doe het deksel erop en zet 3,5 uur op low.
  • Haal de springvorm eruit, maak hem voorzichtig los en je taart is klaar, makkelijk in punten te snijden.
    Sannie’s Pasta-Pestotaart uit de slowcooker

Notities / Tips / Wijnadvies

In de ovale 6 liter Russel & Hobbs slowcooker past precies een 18 cm springvorm zonder uitstekende rand aan de onderkant. Deze heb ik zelf gekocht bij Albert Heijn en die past mooi.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland