Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- ¾ zak grote pasta pijpen Paccherie, ongekookt!
- 300 gram speklapjes klein gesneden
- 1 chorizo of salami worst, 200 gram, klein gesneden
- 1 blik gepelde tomaat 400 gram (klein gesneden)
- 1 potje pesto rosso 190 gram
- 100 ml rode wijn
- 1 klein blikje tomatenpuree 70 gram
- 200 ml crème fraiche
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 pak spinazie fijngehakte Iglo, 750 gram
- 1 runder bouillonblokje verkruimeld
- 4 eetlepel(s) panko
- 1 zakje geraspte pittige (oude)kaas 175 gram
Instructies
- Smeer over de bodem van de springvorm 6 eetlepels van de gesneden gepelde tomaat uit en verdeel de 4 eetlepels panko eroverheen.
- Bak de klein gesneden speklapjes zonder boter tot de blokjes goed bruin zijn.
- Doe de chorizo/salami erbij en bak even kort mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee.
- Blus af met de rode wijn en laat indikken.
- Doe de spinazie erbij en laat ontdooien en warm worden.
- Doe de pesto, de cayennepeper, het verkruimelde bouillonblokje en het restant van de gepelde tomaat erbij en roer goed door elkaar.
- Doe de crème fraiche erbij en laat nog 10 minuutjes pruttelen (zonder deksel op de pan).
- Draai het vuur uit en meng een zakje oude geraspte kaas door het gerecht.
- Vul de pijpen met het mengsel.
- Zet gevulde pasta pijpen rechtop in de springvorm, zo dicht mogelijk tegen elkaar aan.
- Leg daar bovenop ook gevulde pastapijpen en smeer er nog wat van het mengsel overheen.
- Zet de springvorm op een rekje in de slowcooker, doe het deksel erop en zet 3,5 uur op low.
- Haal de springvorm eruit, maak hem voorzichtig los en je taart is klaar, makkelijk in punten te snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In de ovale 6 liter Russel & Hobbs slowcooker past precies een 18 cm springvorm zonder uitstekende rand aan de onderkant. Deze heb ik zelf gekocht bij Albert Heijn en die past mooi.