Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 500 gram shoarmavlees
- 1 zak aardappelschijfjes voorgekookt
- 2 uien gesnipperd
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 groene paprika in reepjes
- 1 courgette in plakjes
- 200 gram champignons in plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml crème fraîche lactosevrij indien nodig
- 100 gram geraspte kaas lactosevrij indien nodig
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel shoarmakruiden
Instructies
- Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bereiding van de shoarma:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees op middelhoog vuur tot het gaar en lichtbruin is.
- Voeg de gesnipperde uien, paprika’s, courgette, champignons en knoflook toe aan de pan en bak alles samen nog 5 minuten.
- Bereiding van de aardappel anders:
- Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
- Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel het shoarma-groentemengsel gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
- Meng de crème fraîche met de shoarmakruiden en breng op smaak met peper en zout.
- Giet het crème fraîche mengsel over de shoarma en aardappelen.
- Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas.
- Oven:
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
- Serveren:
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g