Krokante Kerst-Meringues van de Kerstman

Krokante Kerst-Meringues van de Kerstman

Krokante Kerst-Meringues van de Kerstman

Heerlijke krokante kerst-meringues met een feestelijke twist! Deze meringuebakjes zijn gevuld met noten en perfect om te combineren met een romige vulling zoals chocolade-notenmousse.
Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • bakpapier (ingevet)
  • Spuitzak met grote spuitmond

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • Snufje zout
  • ½ eetlepel maïzena
  • 125 gram poedersuiker
  • 150 gram fijngehakte hazelnoten walnoten of pecannoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Klop de eiwitten bijna stijf, voeg een snufje zout en de maïzena toe, en klop de eiwitten daarna heel stevig.
  • Voeg de poedersuiker in gedeelten toe en klop het mengsel totdat het glanzend en stijf is.
  • Spatel voorzichtig de fijngehakte noten door het eiwitmengsel.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een grote spuitmond.
  • Spuit op de bakplaat ongeveer 12 gesloten cirkels van 8 cm doorsnede.
  • Spuit aan de buitenkant van elke cirkel een opstaande rand, zodat er een bakje ontstaat.
  • Bak de meringues in het midden van de oven gedurende 1½ uur, totdat ze droog en krokant zijn.
  • Laat de meringuebakjes afkoelen op een rooster en vul ze met een heerlijke chocolade-notenmousse of een vulling naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een zoete wijn zoals een Moscato d’Asti of een zachte dessertwijn om de zoetheid van de meringue te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst