Saotosoep a la Sandra

Saotosoep a la Sandra uit de slowcooker

voor 8 kommen soep
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2,5 liter water
  • 1 kip 8 stuks
  • 2 grote ui in de keukenmachine voor de boemboe
  • 4 teentjes knoflook in de keukenmachine voor de boemboe
  • 1 gember in de keukenmachine voor de boemboe
  • 1 dessertlepel sambal oelek in de keukenmachine voor de boemboe
  • 2 theelepel laospoeder in de keukenmachine voor de boemboe
  • 2 theelepel kurkuma in de keukenmachine voor de boemboe
  • 1 theelepel trassipasta in de keukenmachine voor de boemboe
  • 2 theelepel koriander ketoembar (in de keukenmachine voor de boemboe)
  • 1 kippenbouillon verkruimeld (in de keukenmachine voor de boemboe)
  • 1 prei in halve maantjes
  • 2 stengels citroen sereh stengels
  • 2 limoen djeroek peroet
  • 1 blaadjes Indonesische laurier daun salam
  • 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
  • 8 piment korrels
  • peper & zout
  • scheutje olie

Benodigdheden voor de garnering:

  • dit zijn suggesties, het kan natuurlijk naar eigen keus, je hoeft dit niet allemaal te nemen…;-)
  • 8 ei hard gekookt, gepeld en gehalveerd
  • 100 gram taugé gewassen
  • 1 bosje selderij de blaadjes
  • gebakken uitjes naar smaak
  • 1 bosje lenteui in ringetjes gesneden
  • 100 gram rijst
  • 100 gram pikantjes gebakken aardappelsnack, van Kokki Djawa
  • 100 gram mihoen ng) ongekookt afgewogen fijne (bereiden volgens verpakki
  • 2 kip 8 minuten voorgekookt, uit elkaar gepluisd en gemengd met wat zwarte peper, soja en ketjap manis
  • 1 citroen in plakjes

Ook nodig:

Instructies

  • Doe alle ingrediënten waar bij staat dat het in de keukenmachine moet, in de keukenmachine (of met de staafmixer) en maal fijn. Dit is je boemboe.
  • Bestrooi de kipdrumstick met peper en zout.
  • Doe wat olie in de uitneembare pan van je slowcooker (of in een andere pan en gooi het later over).
  • Fruit de boemboe een paar minuutjes aan.
  • Zet de slowcookerpan terug in de houder (of gooi het dus over in je slowcooker) en doe de kipdrumsticks, het water, de prei, de stengels citroengras, de Indonische laurier, de limoenblaadjes, de pimentkorrels en de verkruimelde groentebouillonblokjes erbij.
  • Zet de slowcooker 7 tpt 8 uur op low.
  • Haal een half uur van te voren de stengels citroengras, het Indonesische laurierblaadje, de limoenblaadjes, de pimentkorrels en de kip met de botjes eruit. Pluis de kip uit elkaar, gooi de botjes en de velletjes weg en doe de kip terug in de pan.
  • De meeste garnering kun je alvast klaar zetten in bakjes en in de koelkast bewaren tot etenstijd. Ik pel alleen zelf de eieren pas op het laatste moment (die heb ik dan wel al gekookt in de ochtend) en de fijne mihoen kook ik pas op het laatst. Alle andere garnering heb ik van te voren al klaar staan.
  • Zet alle ingrediënten gezellig in bakjes op tafel zodat iedereen zelf de soep kan versieren met ingrediënten naar keus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Slowcooker / Soep