Saté Babi

Saté Babi van Lidy Poll-Weber

Saté van varkensvlees
Vandaag weer eens 'echte' saté babi gemaakt. Het was weer eens tijd.Een marinade maken kost weinig tijd ca. 5 minuten, een paar uur intrekken en smullen maar…
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkesnvlees mals
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 mespunt laospoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel djahe[poeder
  • 1 theelepel asem
  • 1 theelepel goela djawa

Instructies

Voorbereiding

  • Het vlees aan dobbelsteentjes snijden. de sjalotjes en knoflook fijnsnijden en kneuzen met de ketoembar, laos, zout, djahe, asem en goela djawa. de boter even smelten
  • Van het vuur halen en de kruiden met de ketjap erin roeren.
  • Het vlees nu hierin mengen en ongeveer een half uur laten staan.
  • Aan stokjes rijgen en roosteren op de barbecue of onder de grill.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:
Buiten de barbecuetijd kan deze saté gegeten worden met een witte rijst, sajoer kerrie of alleen met wat rijst, komkommer een een mata sapi (gebakken ei).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië