Saumon au cognac

(zalm met cognac)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten zalm van 3 cm dik
  • 1 deciliter slagroom
  • ½ deciliter cognac
  • peterselie
  • 200 g boter
  • 200 g champignons
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de peterselie en hak die fijn, ongeveer een eetlepel vol.
  • Zet de oven op 200ºC.
  • Smeer een ovenvaste schaal in met 20 g boter.
  • Bestrooi de moten zalm in met zout en peper.
  • Leg ze in de schaal en zet deze 20 minuten in de oven.
  • Maak in die tijd de champignons schoon, snij ze in plakjes en besprenkel met wat citroensap.
  • Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin op hoog vuur de champignons.
  • Als het champignonvocht verdwenen is zijn ze goed.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en laat ze lichtbruin worden.
  • Geef hier dan de rest van het citroensap bij, en dan de room.
  • Zet het vuur klein en klop de saus met de garde.
  • Haal de schaal uit de oven, flambeer de zalm met de cognac, laat de moten uitlekken en leg ze op een voorverwarmde schaal.
  • Leg er de champignons omheen en houd de schaal warm.
  • Schenk de saus in de pan van de zalm, schraap alle aanhangsels van de bodem los op hoog vuur en laat 2 minuten koken.
  • Geef de saus over de zalm en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------