Saumon au cognac
(zalm met cognac)
Ingrediënten
Instructies
- Was de peterselie en hak die fijn, ongeveer een eetlepel vol.
- Zet de oven op 200ºC.
- Smeer een ovenvaste schaal in met 20 g boter.
- Bestrooi de moten zalm in met zout en peper.
- Leg ze in de schaal en zet deze 20 minuten in de oven.
- Maak in die tijd de champignons schoon, snij ze in plakjes en besprenkel met wat citroensap.
- Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin op hoog vuur de champignons.
- Als het champignonvocht verdwenen is zijn ze goed.
- Smelt de rest van de boter in een pan en laat ze lichtbruin worden.
- Geef hier dan de rest van het citroensap bij, en dan de room.
- Zet het vuur klein en klop de saus met de garde.
- Haal de schaal uit de oven, flambeer de zalm met de cognac, laat de moten uitlekken en leg ze op een voorverwarmde schaal.
- Leg er de champignons omheen en houd de schaal warm.
- Schenk de saus in de pan van de zalm, schraap alle aanhangsels van de bodem los op hoog vuur en laat 2 minuten koken.
- Geef de saus over de zalm en serveer.