Scones van Astrid Veltman v2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram suiker
  • 100 gram harde boter
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 50 gram rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven tijdig voor op 200°C en beboter een bakplaat.
  • Doe de bloem, suiker boter en zout in een kom en snijd de boter met 2 messen in zeer kleine stukjes door de bloem.
  • Roer het ei los, maar houd 1 lepel apart.
  • Klop de rest schuimig en klop er de melk door.
  • Doe de rozijnen bij het meelmensgel en schep er met een metalen lepel het eimengsel door.
  • Kneed van het deeg voorzichtig een bal en laat deze ± 30 minuten op een koele plaats rusten.
  • Rol het deeg daarna op een met bloem bestoven aanrecht met een met bloem bestoven deegroller tot een 1 cm dikke deeglap uit.
  • Steek er met een borrelglas kleine rondjes uit, leg die op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met achtergehouden ei.
  • Zet de plaat onder in de hete oven en bak de scones in ± 15 minuten gaar en lichtbruin.
  • Laat ze op een taartrooster afkoelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Schotland