Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 25 g boter
- 1 ei losgeklopt
- 150 ml karnemelk plus om te bestrijken
- 100 g zwarte olijven fijngehakt
- 50 g gedroogde tomaten fijngesneden
- 1 bakje petrella met bieslook ca. 125 g kruidencrème
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- In kom bakmeel met ½ tl zout mengen.
- Met vingertoppen boter door meel wrijven.
- Ei erdoor mengen.
- Karnemelk in scheutjes erbij schenken.
- Olijven en tomaten erdoor mengen.
- Mengsel tot soepel deeg kneden.
- Op met bloem bestoven werkvlak deeg uitrollen tot lap van ca. 3½ cm dik.
- Met uitsteekvorm acht cirkels uit deeg steken.
- Bakplaat met bakpapier bekleden en scones erop leggen.
- Scones met beetje karnemelk bestrijken.
- In midden van oven schuiven en in 15 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Tot lauwwarm of koud laten afkoelen en serveren met petrella.