Scones met olijven en kruidenroom

Scones met olijven en kruidenroom

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 25 g boter
  • 1 ei losgeklopt
  • 150 ml karnemelk plus om te bestrijken
  • 100 g zwarte olijven fijngehakt
  • 50 g gedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 bakje petrella met bieslook ca. 125 g kruidencrème

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In kom bakmeel met ½ tl zout mengen.
  • Met vingertoppen boter door meel wrijven.
  • Ei erdoor mengen.
  • Karnemelk in scheutjes erbij schenken.
  • Olijven en tomaten erdoor mengen.
  • Mengsel tot soepel deeg kneden.
  • Op met bloem bestoven werkvlak deeg uitrollen tot lap van ca. 3½ cm dik.
  • Met uitsteekvorm acht cirkels uit deeg steken.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden en scones erop leggen.
  • Scones met beetje karnemelk bestrijken.
  • In midden van oven schuiven en in 15 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Tot lauwwarm of koud laten afkoelen en serveren met petrella.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Lunch
Land van herkomst Engeland