Recepten

Scones met olijven en kruidenroom

Scones met olijven en kruidenroom

Scones met olijven en kruidenroom

AllerHande jubileumnummer 2003
Recept categorieën Broodjes, Lunch
Land van herkomst Engeland
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In kom bakmeel met ½ tl zout mengen.
  • Met vingertoppen boter door meel wrijven.
  • Ei erdoor mengen.
  • Karnemelk in scheutjes erbij schenken.
  • Olijven en tomaten erdoor mengen.
  • Mengsel tot soepel deeg kneden.
  • Op met bloem bestoven werkvlak deeg uitrollen tot lap van ca. 3½ cm dik.
  • Met uitsteekvorm acht cirkels uit deeg steken.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden en scones erop leggen.
  • Scones met beetje karnemelk bestrijken.
  • In midden van oven schuiven en in 15 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Tot lauwwarm of koud laten afkoelen en serveren met petrella.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept