Semoer Ajam 3

smoor van kip in gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine kip van 800 gram
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 2 tenen knoflook gesnipperde
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 stuk asem grootte als een walnoot
  • zout
  • 1 theelepel laos
  • 1 ontpitte lombok in ringetjes
  • 1 theelepel djahé
  • 1 citroen sap er van

Instructies

  • Snijd de kip in 4 stukken, wrijf ze in met een papje van asem vermengd met 1-2 eetlepels water.
  • Laat ze minstens 1 uur marineren.
  • Droog ze af.
  • Maak de boter bruin, bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
  • Bak de uien en knoflook de laatste minuten mee tot ze geel worden.
  • Maak de saus af met een beetje water, ketjap en het citroensap.
  • Voeg laos, djahé en lombok toe en stoof alles tot de kip gaar is.

Magnetron:

  • Marineer de kip zoals beschreven.
  • Smelt de boter in een magnetronschaal van tenminste 1 liter onafgedekt 1-2 min. op 100%.
  • Schep er de uien, knoflook, ketjap, laos, djahé en lombok door en fruit het mengsel onafgedekt 2-3 min. op 100%.
  • Leg de kip erop en maak de kip afgedekt in 18-20 min. op 70% gaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië