Semoer Tahoe

gestoofde tahoe
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ebi
  • 1 blok tahoe
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rijpe ontvelde tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 losgeroerde eieren
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 1 kleine rode lombok
  • zout

Instructies

  • Week de ebi in 3 dl kokend water en laat ze koud worden.
  • Zeef het vocht en voeg wat zout toe.
  • Breng het vocht dan aan de kook.
  • Snij de tahoe in 6 tot 8 stukken, leg ze in het weekvocht van de ebi en laat ze 3 min. zachtjes meekoken.
  • Laat de stukken daarna uitlekken.
  • Stamp de ebi fijn en voeg uien, gehakte knoflook, sambal en wat zout toe.
  • Stamp alles tot een brij.
  • Halveer de tomaten, verwijder zaadjes en snij de tomaten aan stukjes.
  • Bak in de olie de garnalen met uien onder voortdurend omscheppen.
  • Doe dan de ketjap en tomaat erbij.
  • Omscheppen en laten sudderen totdat de tomaat uit elkaar valt.
  • Voeg eventueel nog 2 eetlepels kokend water toe.
  • Prak de uitgelekte tahoe tot kruimels, roer ze door de inhoud van de pan en voeg hierna de losgeroerde eieren toe.
  • Bak alles onder voortdurend omscheppen tot een vrij rulle massa is verkregen.
  • Ontpit de lombok en snij hem in smalle reepjes.
  • Leg de schoon en drooggemaakte sla bladeren op een schaal.
  • Verdeel de tahoe massa erover en strooi wat reepjes lombok er overheen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië