Semoer Tahoe
gestoofde tahoe
Ingrediënten
Instructies
- Week de ebi in 3 dl kokend water en laat ze koud worden.
- Zeef het vocht en voeg wat zout toe.
- Breng het vocht dan aan de kook.
- Snij de tahoe in 6 tot 8 stukken, leg ze in het weekvocht van de ebi en laat ze 3 min. zachtjes meekoken.
- Laat de stukken daarna uitlekken.
- Stamp de ebi fijn en voeg uien, gehakte knoflook, sambal en wat zout toe.
- Stamp alles tot een brij.
- Halveer de tomaten, verwijder zaadjes en snij de tomaten aan stukjes.
- Bak in de olie de garnalen met uien onder voortdurend omscheppen.
- Doe dan de ketjap en tomaat erbij.
- Omscheppen en laten sudderen totdat de tomaat uit elkaar valt.
- Voeg eventueel nog 2 eetlepels kokend water toe.
- Prak de uitgelekte tahoe tot kruimels, roer ze door de inhoud van de pan en voeg hierna de losgeroerde eieren toe.
- Bak alles onder voortdurend omscheppen tot een vrij rulle massa is verkregen.
- Ontpit de lombok en snij hem in smalle reepjes.
- Leg de schoon en drooggemaakte sla bladeren op een schaal.
- Verdeel de tahoe massa erover en strooi wat reepjes lombok er overheen.