Servische bonensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram witte bonen
  • 2 liter water
  • 200 gr mager rookspek
  • soepgroenten
  • 250 gram ui
  • 250 gram aardappels
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • 100 gram salami of cervelaatworst of boerenmetworst
  • liter zure room

Instructies

  • Laat de bonen een nacht in ruim water weken.
  • Snijd het spek in reepjes en bak die licht uit.
  • Maak de soepgroenten, uien en aardappelen schoon, snijd ze klein was ze, en laat ze uitlekken.
  • Voeg ze aan het spek toe en laat ze 10 minuten zachtjes smoren.
  • Zet de pan met bonen èn het weekwater op het vuur, voeg het spek, de groenten, de tomatenpuree, het paprikapoeder, peper en zout toe en laat de soep 1 1/2 uur sudderen.
  • Snijd de worst in reepjes en laat die de laatste 15 minuten meetrekken.
  • Voeg vlak voor het serveren de zure room toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Servië