Shikar ka vindaloo

Pikante varkenscurry met azijn
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram varkensschouder ontbeend
  • 2 dl moutazijn
  • 2 theelepels zout
  • 4 theelepels korianderzaad
  • 4 theelepels komijnzaad
  • 20 het zaad van kardemompeulen
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 10 kruidnagels
  • 2 theelepels kurkuma
  • 75 gram ghee
  • 2 grote uien gesnipperde
  • 6 teentjes knoflook gesnipperde
  • 7 cm verse gemberwortel geschild en in schijfjes
  • 5 laurierbladen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels garam masala

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van 4 cm; snijd vetranden en zenen weg.
  • Leg het vlees in een kom, giet de azijn erover en bestrooi met zout.
  • Meng alles goed en laat afgedekt 2 uur marineren op een koele plaats.
  • Stamp intussen de koriander, komijn en kardemom in een vijzel met de peper, kruidnagels en kurkuma tot poeder.
  • Meng met wat marinade tot een dikke pasta.
  • Schep het vlees met een schuimspaan in een schone kom; bewaar de marinade.
  • Roer de specerijenpasta door het vlees en laat dit, afgedekt, een nacht marineren op een koele plaats.
  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
  • Roer de laurier en chilipoeder erdoor.
  • Voeg het vlees al omscheppend toe en schroei het dicht; draai het vuur hoger en voeg de bewaarde marinade toe.
  • Dek af, temper het vuur en laat 1¼ uur zacht stoven tot het vlees helemaal gaar en zacht is.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met garam masala.
  • Dien het warm of gekoeld op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varkensvlees wordt in India weinig gegeten om hygiënische en
religieuze redenen.
Het woord shikar betekent jachtwild in het algemeen, maar in praktijk het wilde zwijn, dat te paard met speren wordt gejaagd.
Wild zwijn is echter niet essentieel voor dit recept: met gewoon varkensvlees
wordt het heel lekker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst India