Shikar korma

Gestoofd varkensvlees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkenslappen magere
  • 1 theelepel garam masala zie ook tips
  • 2 dl bulgaarse yoghurt
  • zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 grote uien grof gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • ½ theelepel kardemom gemalen
  • 1 theelepel rode peper gemalen

Instructies

  • Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen van 2 cm.
  • Verhit olie in een wok en bak hierin 8-10 minuten onder voortdurend omscheppen de blokjes vlees tot ze aan alle kanten een bruine kleur hebben gekregen.
  • Voeg garam masala, yoghurt, wat zout en het citroensap toe.
  • Roer alleskrachtig om en laat het 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en laat de inhoud koud worden.
  • Verhit in een tweede pan olie en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien tot ze goudbruin zien.
  • Voeg daarna alle overige ingrediënten toe.
  • Schep alles enkele malen goed om en laat het even (± 30 seconden) zachtjes bakken.
  • Voeg de inhoud van de eerste pan en 2½ dl kokend water toe en roer alles goed door elkaar.
  • Leg de deksel op de pan en laat de inhoud 1½ uur zachtjes stoven.
  • Neem een kwartier voor het einde van de aangegeven tijd het deksel van de pan om een deel van het vocht te laten verdampen.
  • Verwijder het laurierblad en strooi eventueel wat peterselieblaadjes over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Garam masala is een kruidig mengsel dat bij veel toko’s te koop is.
Eventueel kunt u het vervangen door een mengsel van 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djintan, 1 theelepel zwarte peper, mespunt gemalen kardemom, mespunt kaneel, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt nootmuskaat en 1 theelepel koenjit.
Dit levert ± 9 theelepels Garam masalavervanger op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Stoofpot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst India