Shikar korma
Gestoofd varkensvlees
Ingrediënten
- 500 gram varkenslappen magere
- 1 theelepel garam masala zie ook tips
- 2 dl bulgaarse yoghurt
- zout
- 2 eetlepels citroensap
- 3 grote uien grof gesnipperd
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 laurierblad
- 4 kruidnagels
- ½ theelepel kardemom gemalen
- 1 theelepel rode peper gemalen
Instructies
- Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen van 2 cm.
- Verhit olie in een wok en bak hierin 8-10 minuten onder voortdurend omscheppen de blokjes vlees tot ze aan alle kanten een bruine kleur hebben gekregen.
- Voeg garam masala, yoghurt, wat zout en het citroensap toe.
- Roer alleskrachtig om en laat het 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en laat de inhoud koud worden.
- Verhit in een tweede pan olie en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien tot ze goudbruin zien.
- Voeg daarna alle overige ingrediënten toe.
- Schep alles enkele malen goed om en laat het even (± 30 seconden) zachtjes bakken.
- Voeg de inhoud van de eerste pan en 2½ dl kokend water toe en roer alles goed door elkaar.
- Leg de deksel op de pan en laat de inhoud 1½ uur zachtjes stoven.
- Neem een kwartier voor het einde van de aangegeven tijd het deksel van de pan om een deel van het vocht te laten verdampen.
- Verwijder het laurierblad en strooi eventueel wat peterselieblaadjes over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Garam masala is een kruidig mengsel dat bij veel toko’s te koop is.
Eventueel kunt u het vervangen door een mengsel van 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djintan, 1 theelepel zwarte peper, mespunt gemalen kardemom, mespunt kaneel, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt nootmuskaat en 1 theelepel koenjit.
Dit levert ± 9 theelepels Garam masalavervanger op.
Eventueel kunt u het vervangen door een mengsel van 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djintan, 1 theelepel zwarte peper, mespunt gemalen kardemom, mespunt kaneel, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt nootmuskaat en 1 theelepel koenjit.
Dit levert ± 9 theelepels Garam masalavervanger op.