Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm

Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gr haricots verts
  • 1 theelepel mosterd scherpe
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde dragon
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 bakje zalmsteaks warmgerookte 2 stuks
  • 8 shoarmabroodjes
  • 1 zak waterkers 75 g

Instructies

  • Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in 3-4 minuten beetgaar koken.
  • Haricots verts overdoen in vergiet, onder ijskoud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • In schaal mosterd, azijn, olie, dragon en sjalot tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Haricots verts door dressing scheppen en op koele plek (niet in de koelkast) smaken 1 uur laten intrekken.
  • Zalm in plakjes snijden en kort voor serveren door bonensalade scheppen.
  • In broodrooster of op rooster onder warme ovengrill shoarmabroodjes goudbruin roosteren.
  • Broodjes insnijden, iets openduwen en vullen met toef waterkers en flinke schep zalmsalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Neem in plaats van zalm 200 g gerookte palingfilet, in reepjes of schuine stukken gesneden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Vis / Zalm