Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 450 gr haricots verts
- 1 theelepel mosterd scherpe
- 2 eetlepels ciderazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel gedroogde dragon
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 1 bakje zalmsteaks warmgerookte 2 stuks
- 8 shoarmabroodjes
- 1 zak waterkers 75 g
Instructies
- Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in 3-4 minuten beetgaar koken.
- Haricots verts overdoen in vergiet, onder ijskoud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- In schaal mosterd, azijn, olie, dragon en sjalot tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Haricots verts door dressing scheppen en op koele plek (niet in de koelkast) smaken 1 uur laten intrekken.
- Zalm in plakjes snijden en kort voor serveren door bonensalade scheppen.
- In broodrooster of op rooster onder warme ovengrill shoarmabroodjes goudbruin roosteren.
- Broodjes insnijden, iets openduwen en vullen met toef waterkers en flinke schep zalmsalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Neem in plaats van zalm 200 g gerookte palingfilet, in reepjes of schuine stukken gesneden.