Simpel suikerbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • suikerklontjes
  • kaneel

Instructies

  • Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Druk na de eerste rijzing het deeg zo plat mogelijk uit tot een enigszins rechthoekige lap.
  • Verspreid op de lap een flinke hoeveelheid gebroken suikerklontjes (breek ze met een hamer of met de handen).
  • Druk de klontjes in het deeg en strooi er naar smaak kaneel over.
  • Rol de deeglap zo strak mogelijk op (probeer zo min mogelijk luchtbellen te laten zitten) en leg de rol in de ingevette vorm.
  • Laat het deeg voor de tweede keer rijzen.
  • Bak het brood volgens het recept op de verpakking af.
  • Wat minder simpel suikerbrood zelfgemaakt deeg voor 1 witbrood suikerklontjes kaneel Gebruik uw eigen broodrecept; leg er voor de tweede rijstijd de klontjes en de kaneel in.
  • U kunt de suikerklontjes er ook doorkneden, maar dat is wat minder vriendelijk voor de handen: gebroken suikerklontjes kunnen erg scherp zijn.
  • Bij een goede bakwinkel zijn speciale suikerklontjes te koop die wat beter smelten en ook het goede formaat hebben. Deze klonten zijn eivormig en de suiker erin is wat fijner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood